Cinkarna: 21,65 milijuna eura za dividendu iz 2022.

Bez autora
Jan 10 2024

Cinkarna Celje dioničarima predlaže isplatu dividende u iznosu od 2,77 eura bruto po dionici, za što bi se ukupno izdvojilo 21,65 milijuna eura, navodi se u danas objavljenom sazivu skupštine koja će se održati u veljači.

Riječ je o podjeli dobiti iz 2022. koju prošle godine nisu mogli realizirati ako su htjeli zadržati državnu potporu za ublažavanje energetske krize.

Kako je vidljivo iz saziva skupštine koji je Cinkarna Celje danas objavila na internetskim stranicama Ljubljanske burze, ostatak bilančne dobiti, koja je na kraju 2022. godine iznosila nešto više od 25 milijuna eura, bi ostaju neraspoređeni. Skupština je zakazana za 13. veljače, a isplata dividende 23. veljače.

Uprava Cinkarne Celje lani je u travnju objavila da ne planira isplatu dividende u 2023. godini jer je tvrtka dobila državnu potporu za ublažavanje posljedica energetske krize. Ako bi isplatila dio dobiti, morala bi primljena sredstva vratiti s kamatama, što bi za nju značilo veći financijski gubitak. Tako je Uprava dioničarima predložila da bilančna dobit za 2022. ostane neraspoređena, što su oni i potvrdili.

Uprava tvrtke već je prošle godine naglasila da je isplata dobiti za 2022. moguća i u kasnijim godinama. Tako je sada predloženo da se plati ove godine.

- Prijedlog u skladu s politikom dividende predviđa da se izdvaja polovicu neto dobiti za isplatu u obliku dividende, dok ostatak bilančne dobiti ostaje neraspoređen, dodaju iz tvrtke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik